23 Şubat 2014 Pazar

FIRINDA PEYNİRLİ KREMALI PATATES TARİFİ

FIRINDA PEYNİRLİ KREMALI PATATES YAPILIŞI:


Malzemeler: 
(2 kişilik)
  • 2 büyük patates
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr permesan peyniri
  • Zeytinyağı
  • 60 ml hazır krema
  • Üzerine dökmek için istediğiniz bir çeşit peynir
  • Sarımsak tozu
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak en son üzerine dökmek için ekşi krema (hazır satılıyor)


Tarif:




  • İyice temizlediğimiz patateslere fotoğraftaki gibi kalın dilimler halinde bıçak darbeleriyle yarıklar açıyoruz.



  • Aralarına tereyağ ve permesan peyniri ekliyoruz.
  • Üzerine tuz ve sarımsak tozumuzu ekliyoruz, biraz da zeytinyağı gezdiriyoruz.




  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdiğimiz patateslerin üzerine istediğimiz çeşit peynir rendesi ve krema döküyoruz ve 15 dakika daha fırında bekletiyoruz.


  • Fırından çıktıktan sonra üzerine isterseniz ekşi kremadan da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Fırında Kremalı Peynirli Patates Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates