20 Nisan 2014 Pazar

SARMAL POĞAÇA TARİFİ (Resimli Anlatım)

Sarmal Poğaça Nasıl Yapılır?



Malzemeler:
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerini süslemek için;

  • Çörekotu

İç Harcı İçin;
  • 4 adet patates
  • 1 kırmızı biber
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın 30 dakika dinlendirin o dinlenirken patatesleri küp küp doğrayıp buharda haşlayın soğanları ve biberleri doğrayıp zeytinyağında soteleyin haşlanmış patatesleri ekleyip baharatlarını serpin altını kapatın.
  • İç harç soğuyunca pağaçaları yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük hamurlar koparın oval şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru şeritler halinde kesin patatesli içten koyup yan yan sarın, kendi etrafında dolayın..
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

 Afiyet olsun..
                                        SARMAL POĞAÇA TARİFİ RESİMLİ ANLATIM





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates