10 Nisan 2014 Perşembe

ŞEFTEN SPORCULAR İÇİN KAHVALTILIK BADEM SÜTÜ TARİFİ

Sporculara Özel Badem Sütü Yapılışı, Badem Sütü Nasıl Yapılır, Badem Sütü Tarifi, Evde Badem Sütü Yapılır mı?, Kuruyemiş Sütleri ve diğer nefis içecek tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde...


evde badem sütü nasılyapılır


İnek veya başka bir hayvanın sütünü tüketmek istemiyorsanız veya bunlara karşı alerjisi olan çocuklarınız için laktoz ve kolesterol içermeyen ama kalsiyumu bol bir süt hazırlayabilirsiniz. 
Bir bardak badem sütünde 1gr lif ve protein, 30-40 kalori ve 2.5-3gr yağ var. Bu yağlar doymamış olduğu için ayrıca kalp problemi olan kişiler için sağlıklı. Badem sütü proteini kolesterol seviyelerini artırmıyor. İçerdiği protein bedenin büyümesi ve kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Badem sütü ayrıca beyine ve hafızaya faydalı, kötü kolesterolü düşüren Omega-3 yağ asitleri de içeriyor. Badem sütü aynı zamanda vücudu alkali de yapıyor.
Badem sütü magnezyum, selenyum, manganez, kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko ve vitamin-e içeriyor. Bu mineraller paratiroid bezine, sağlıklı kemik gelişimine, sindirime, bağışıklık sistemine yardımcı olurken, e-vitamini de yaşlanmayı geciktirici etki gösteriyor. Bademin diğer vitamin mineral değerleri için wikipedia’ya bakabilirsiniz.
Muhteşem bir kalsiyum deposu olan badem 100gramında 264mg kalsiyum içeriyor. Süt alerjisi olanlar, kemik erimesini önlemek için, çiğ beslenme (raw food) kürlerinde süper gıda olarak tüketilebilir. 


Malzemeler:
  • 1 su bardağı tuzsuz kabuklu badem
  • 4 bardak su
Kahvaltı içeceği için;
  • 1 hurma
  • 1 çay kaşığı bal veya pekez
  • Tarçın
  • Tülbent veya  ince kadın çorabı süzmek için
Hazırlanışı:
  • Bademlerin kabuklarını önceden de soyabilirsiniz. Bunun için çiğ bademi 1 dakika boyunca kaynar suya koyup çıkarmanız gerekiyor. Sonra kabuklarını kenardan sıkınca hızlıca çıkıyorlar.
  • Badem bir gece önce blenderin içerisine su ile birlikte konulur.(en az 8 saat, 24 saate kadar bekletebilirsiniz)
  • Karışım blenderdan geçirilir. 
  • Badem sütü bir tülbentten geçirilir. Elde edilen sütten bir bardak alınır.
  • Fazla koyuysa suyla inceltilir. İçerisine birkaç vanilya tanesi, 1 çay kaşığı bal veya pekmez 1 adet küp küp bölünmüş hurma veya muz eklenir. Tarçınla servis edilir.


Badem sütünü kullanabileceğiniz yerler:

Kahve ve çay içerken süt yerine, puding veya yemeklerde, yeşil içeceklerinizde, smoothielerde, dondurma yaparken, krep yaparken kullanabilirsiniz.

Badem posasını kullanabileceğiniz yerler:

Badem helvası, çikolata, kurabiye, kek yaparken, böreklerde peynir yerine, salatalarda kullanabilirsiniz.
    Afiyet olsun...


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    About Me

    Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates