10 Temmuz 2014 Perşembe

CEVİZLİ HURMA TATLISI TARİFİ

Kaymalı Cevizli Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?

hurma tatlısı nasıl yaplır


Malzemeler:


  • 12 hurma
  • 1 avuç iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 100 gr. kaymak


Yapılışı:

  • Hurmaları yanlarından bıçakla açarak,zedelemeden çekirdeklerini çıkarın.
  • Teflon tavada yağı ısıtın ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika harlı ateşte çevirin.
  • Hurmaları bir kenara alıp ılıtın.
  • Ilınan hurmaların içini,bir çay kaşığı yardımı ile kaymakla doldurun ve kaymaklı kısmını kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın.Ilık olarak servis edin.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates