BALKABAĞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- 750 gr. Balkabağı
- 1 büyük adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (15 gr)
- 5 su bardağı tavuk veya sebze suyu
- 1 adet patates
- 1 adet yıldız anasone
- 2 yemek kaşığı krema
- 2 tutam tuz
- 2 tutam karabiber
- 1/3 muskat rendesi
Hazırlanışı:
- Balkabağının çekirdeklerini alın ve kabuğunu soyun.Kabaca doğrayın. Soğan ve patatesi soyup kabaca doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Soğanı ekleyip 1 – 2 dakika çevirin. Balkabağı ve patatesi ekleyip 1 – 2 dakika daha çevirin.
- Tavuk veya sebze suyunu,yıldız anasonu ve muskat rendesini ilave edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Kapağını kapatıp,sebzeler pişene kadar pişirin.
- Piştikten sonra ateşten alın, anasonu içinden çıkarın.Blendırdan geçirin. 2 yemek kaşığı kremayı ekleyerek tekrar karıştırın. İsterseniz üzerine küçük bir kaşık krema koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Balkabağı Çorbası Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder