GALETA UNLU TATLI YAPILIŞI (KIBRIS TATLISI)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Kabartma tozu ve vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su ( ben 2.5 su bardağı kullandım)
Krema İçin Gerekli malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım su bardağı şeker
- Vanilya
- Bir paket kremşanti
Yapılışı:
- Önce şerbeti kaynatıp bir kenara alalım ve soğutalım.
- Sonra kek malzemelerini karıştıralım. Biraz sulu oluyor. Korkmayın biraz bekleyin. Galeta unu şiştikten sonra biraz daha yoğunlaşacak. İstenilen kek kıvamına gelmezse bir yarım su bardağı UN ekleyebilirsiniz.
- Geniş bir borcama kek malzemesini dökelim ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Pişen kekimizin üzerine çatal batıralımki şerbeti iyi çeksin!
- Kek fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim.
- Krema malzemelerini krem şanti hariç hepsini karıştıralım. Koyulaşana kadar pişirelim. Ilınınca 1 paket toz krem şantiyi kremaya ilave edelim ve mikserle iyice çırpalım.
- Şerbetini iyice çeken kekimizin üzerine kremamızı dökelim.
- Soğuyunca buzdolabına kaldıralım.
Afiyet olsun.
Galeta Unlu Tatlı Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder