Otlu Pilav Tarifi, Mercimekli Bezelyeli Otlu Pilav, Değişik Pilav Tarifleri, Sebzeli Şiş Tavuk, Şişte Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır, Otlu Pilav Nasıl Yapılır,Tavada Tavuk Şiş, Izgarada Tavuk Şiş
Otlu Pilav Yapılışı:
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı pirinç (tercihen yasemin pirinci)
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yıkanmış zar şeklinde kesilmiş küçük taze salatalık,
- Damak tadınıza göre taze otlar; büyük bir avuç yıkanmış kurumuş ve kıyılmış kişniş, maydanoz, dereotu, vb.
- 2-3 taze soğan ve sarımsak, temizlenmiş ve doğranmış
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe göre önceden pişmiş yeşil mercimek veya bezelye sunumu daha da güzelleştiriyor.
- Tencereye tereyağ ve zeytinyağı koyun, eriyince ayıklanmış yıkanmış pirinci ilave edin ve güzelce kavurun (tıkır tıkır olnuncaya kadar beyazlaşacaklar yani)
- İyice kavrulunca üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin ben sıcak kullanmıyorum, direk çeşmeden alıp ilave ediyorum.
- Pirinç pişirken, otlar, salatalık, taze soğan ve sarımsağı hazırlayalım.
- Pirinç suyunu çekmeye başlayınca diğer malzemeleride ekleyelim.
- Tuzu ve karabiberi ekleyelim.
- Her şey eşit dağıtılmış olacak şekilde karıştırıp, suyunu tam çekmesini sağlayalım.
- Otlu pilavımızın suyu hiç kalmayınca ocağın altını kapatılım, tencereyle kapağın arasına 2 kat havlu kağıt koyup dinlendirelim. Soğumaması için sofra bezine sarıp bekletebilirsiniz.
Sebzeli Tavuk Şiş Yapılışı:
- 2 bütün tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 8 diş rendelenmiş sarımsak
- Yeşil, kırmızı, sarı biber
- Mantar
- Soğan
- Ahşap şiş
Yapılışı:
- Küçük ısırıklar için, kareler halinde yıkanmış tavuk göğsümüzü keselim.
- Büyük bir kase içinde baharatlar, yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştıralım.
- Damak tadınıza göre baharat karışımı ve tuzu ayarlayabilirsiniz.
- Çok baharatlı ise, daha fazla yoğurt ekleyin.
- Baharat yoğurt karışımına tavukları ekleyin ve karıştırın, buzdolabında bekletin. (Uzun süre marine olursa daha iyi, en az 1 saat bekletilmelidir)
- Kare parçalar halinde biber, soğan ve mantarı kesin.
- Tahta şişe sebzeleri ve tavukları dizin.
- Tavuklardan artan sosu ızgaraya fırça ile sürün.
- Tavuklar şişler tamamen pişene kadar kısık ateşte bir ızgara tavada da şişleri pişirebilirsiniz.
- Kuskus, pilav veya lavaş ekmeği ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder