Maydonoz ve Parmesan Kırıntılı Levrek Yapılışı;
Malzemeler:
- 4 Parça 200-250 gr.lık levrek
- Yarım su bardağı rondo dan geçirilmiş bayat ekmek
- 1 Avuç maydonoz
- 1/3 su bardağı toz permesan
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 Yemek Kaşığı taze kekik
- 1 Yemek kaşığı pulbiber
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Filetoları 4 parmaklık kısımlara bölün. Parmesanı, doğranmış bayat ekmeği, pulbiber, tuz, kıyılmış maydonoz ve rende limon kabuğunu rondoda çekin. Balıklara tuz-karabiber ekip zeytinyağlayın.
- Balıkları fırın tepsisine alıp karışımla kaplayın. Üstlerine taze kekik koyun. 180 derecede 15-20 dk pişirin.
Afiyet olsun.
Deniz Mahsülleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder