Yaprak Ciğer Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 adet koyun ciğeri
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Sıvıyağ
- Tuz
Hazırlanışı:
- Aldığını ciğerin üzerindeki zarın ve damarların ayıklanmış olmasına dikkat edin.Yarım cm. kalınlığında yaprak şeklinde kesin.
- Bir kasede un, tuz ve kırmızı toz biberi karıştırın.Ciğerleri bu karışıma bulayın.Fazla ununu silkeleyin.
- Sıvıyağ veya tereyağını kızdırın.Ciğerleri ilave edip hızlıca 1 dakikadan az sürede kızartın.
- Yiyeceğiniz zamana kadar pişen ciğerleri ağzı kapalı olarak bir kapta bekletin.İçeride kalan buhar ciğerleri yumuşak tutacaktır.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine piyazlık doğranmış ve sumakla baharatlandırılmış kırmızı soğan ve kıyılmış maydanozla servis edin.
Afiyet olsun.
Yaprak Ciğer Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Et Yemekleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder