Zeytin Yağlı Havuç Yemeği İçin Malzemeler;
1 kg. havuç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Havucu kazıyıp halka halka doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tencerede zeytinyağında soğanları kavurun, havuçları ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine yıkanmış pirinçleri serpin. Tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayınca ateşten alın. Soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun...
Zeytin Yağlı Havuç Yemeği Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Tarifler Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder