Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?, Köfteli Patlıcan Yemeği, Fırında Patlıcan, Değişik Patlıcan Yemekleri, Fırında Köfte, Patlıcanlı Köfte Yapılışı
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- Bayat ekmek içi veya 2-3 kaşık galeta unu
- 1 yumurta
- Kimyon, karabiber, pulbiber, tuz
- Maydonoz
- Salça veya domates rendesi
Yapılışı:
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup tuzlu limonla suda bekletelim.
- Patlıcanlar suda beklerken, köfteyi hazırlamak için kıymayı bir kaba alalım.
- Soğanı çok küçük doğrayalım veya rendeleyip, suyunu süzüp ekleyelim.
- Diğer malzemeleri de ekleyip köftemizi yoğuralım.
- Yuvarlaklar yapıp yassı olarak şekillendirelem.
- Patlıcanlarımızı sudan alıp yuvarlak dilimler halinde hemen hemen 1 cm kalındığında keselim.
- Fırın tepsisine 2 patlıcan 1 köfte veya az patlıcan kullandıysanız 1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizelim.
- Salçaya su katarak inceltelim, dilerseniz 3-4 domates rendesi de kullanabilirsiniz.
- Tuz ekleyip karıştıralım ve patlacan kebabımızın üzerine gezdirerek dökelim.
- Ben patlıcan kebabının yarısını geçecek şekilde su ilave ediyorum ve 180 derce fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder