Cevizli Kısır Tarifi, Kısır Nasıl Yapılır, Evde Cevizli Kısır Yapılışı, En Pratik Kısır Tarifi, Kolay Kısır Tarifi
Cevizli Kısır İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 tane kuru soğan
- maydanoz
- 3-4 tane taze soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım limonun suyu
- 4 yaprak göbek marul
- 2 adet orta boy domates
- tuz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- süslemek için ceviz taneleri
Cevizli Kısırın Yapılışı:
- İlk olarak domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
- Ardından 2 yaprak marulu, taze soğanları ince ince kıyıyoruz.
- Tüm zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı tencereye alıyoruz, tuz ve salça da ilave ederek pembeleşene dek 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Pişen soğan ve salçayı ocaktan alıyoruz.
- Aynı tencereye bulguru ve kaynamış suyu da ilave ederek kapağını kapatıyoruz ve şişmesini bekliyoruz.
- Bulgur şiştiğinde soğanı, naneyi, domatesi, maydanozu, cevizi, sıvı yağı, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırmaya devam ediyoruz.
- Servis tabağına ayırdığımız 2 marul yaprağını koyup üzerine kısırı yayıyoruz ve üstünü de limon dilimlerini ve ceviz taneleriyle süslüyoruz.
- Ilık ya da soğuk olarak servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder