Resimli Anlatım Doğu Salçalı Palamut Haşlaması,Salçalı Palamut Haşlaması Nasıl Yapılır?,Doğu Salçalı Palamut Haşlaması Nasıl Yapılır?,Balık Haşlama,Resimli Palamut Haşlama,Palamut Haşlama Tarifi,Palamut Haşlama Nasıl Yapılır?,Balık Tarifleri...
Kullanılacak Malzemeler:
- 1 veya 2 büyük palamut balığı
- 1 Adet havuç
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet küçük kereviz
- Tuz,biber
- Yarım Limon
- Defne yaprağı
Doğu Salçası Malzemesi:
- 150gr. Tereyağ
- 1,5 Adet limon suyu
- 4 Adet Yumurta sarısı
- 300gr.patates unu
- 2 Su bardağı su
- Tuz
Doğu Salçasının Hazırlanışı:
-Bir tencereye unu,yumurta sarısını,limon suyunu koyunuz.
-Azar azar suyu ilave ederek karışımı iyice eziniz.
-Tuz atıp hafif ateş üzerinde hızla karıştırarak,boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
-Ateşten alıp tereyağını ilave ediniz.
-Kaymak tutması için üzerine tereyağ ve sıvı yağ sürünüz.
-Yemek zamanına kadar su buharı üzerinde tutunuz.
-Sonra salçalığa koyup servis yapabilirsiniz.
Not: Bu salça haşlama balıklarının yanında konulur.
Doğu Salçalı Palamut Haşlamanın Hazırlanışı:
1-Balığı haşlayınız.
2-Balığı haşladıktan sonra servis tabağına parçalamadan yerleştiriniz.
3-Kenarlarına ceviz büyüklüğünde haşlanmış veya buharda pişmiş patates koyunuz.
4-Doğu salçasını salçalığa koyup balıklarla beraber servis yapınız.
Not:LEVREK,KEFAL vb. haşlamalarda aynen yapılır.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder