Meyveli Tart Tarifi, Evde Tart Hamuru Yapılışı, Evde Tart Nasıl Yapılır, Kolay Tart Tarifi, Tart Bisküvisi Nasıl Yapılır, Meyveli Turta, Kolay Turta Tarifi, Turti, Meyveli Turti, Kolay Kek Tarifleri,Kolay Pasta Tarifleri
Malzemeler:
- 180 gr tereyağı
- 180 gr şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 180g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilyalı puding
- Seçtiğiniz meyve
- 1 paket hazır meyveli sos
Yapılışı:
- Fırını 180 derece önceden ısıtın.
- Köpürene kadar yumuşak tereyağını çırpın.
- Karıştırma sırasında birbiri ardına şeker ve vanilya şekerini sonra bir yumurta ekleyin.
- Hamur köpürene kadar çok iyi karıştırın.
- Kabartma tozu ile unu karıştırın ve hamura ekleyip karıştırın.
- Çapı 28 cm tart kalıbına un veya ekmek kırıntısı (galeta unu) serpin.
- Pürüzsüz şekilde hamuru kalıba dökün.
- Kızarana kadar yaklaşık 20 dakika orta düzeyde pişirin.
- Sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve bisküvinin biraz soğumasını bekleyin. (Fırın ızgarasının üzerine yerleştirin ve soğumasını bekleyin. )
- Pudingi üzerinde yazan talimatlara göre pişirin. Biraz soğumasını bekleyip tartın üzerine yayın.
- Tartın üzerinde puding soğuduğunda meyveleri dizin.
- Meyveli sosu üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayıp tartın en üstüne dökün.
- Meyve suyu ve nişasta ile kendinizde sos yapabilirsiniz!
- Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder