Ahududulu Puflar, Meyveli Milföy, Milföy Hamuru, Ahududulu Milföy, Tatlı Milföy, Tatlı Puf Börek, Ahududu Sos Nasıl Hazırlanır, Milföy Nasıl Pişirilir
Malzemeler:
- 2 yaprak çözülmüş milföy hamuru
- Yaklaşık (100 - 150 gr) ahududu
- Esmer şeker
- 1 çay kaşığı mısır nişastası (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Bir blender ile ahududuları püre haline getirin ve şeker ekleyin.
- Eğer isterseniz, bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
- Eğer cömertçe şeker ile çalışmak isterseniz tezgaha biraz şeker serpin, milföy hamurunu üzerine koyup düzleştirin.
- Ahududulu sosu milföy hamurunun üzerine yayın, çok fazla bol sürmeyin,sızmasın..
- Milföyün dar uçlarında ortaya doğru iki taraftan birden rulo olarak sarın.
- Streç filme sıkıca sarıp yarım saat buzdolabına koyun.
- Milföy hamuru şeklini aldıktan sonra buzdolabından çıkarıp, parmak kalınlığında dilimleyin.
- Pişirme kağıdı ile kaplı geniş bir fırın tepsisine koyun.
- Milföy hamurunun paketi üzerindeki talimatları göz ardı etmeyin, pişirme süresi değişiklik gösterebilir.
- Sos biraz akabilir ama dert değil, tadı mükemmel olacaktır..
- Dondurmayla veya dondurma olmadan, sıcak veya soğuk yiyin. :)
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder