Kek Tarifi, Değişik Kek Tarifleri, Kontes Kek Tarifi, Kontes Kek Nasıl Yapılır,Farklı Kek Tarifleri,Çikolatalı Kek Tarifi, Çikolatalı Sos Tarifi, Kontes, Kontes Sos, Nefis Kek Tarifleri, En Kolay Kek Tarifi, Evde Kontes Kek Yapılışı, Kontes Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 250 gr yumuşak tereyağı
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 170 gr şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta
- 250 gr un
- 100 gr nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın suyu
- 100 gr bitter çikolata
- 200 gr çikolata glazür
Kek kalıbı için; Tereyağı ve galeta unu
Hazırlanışı:
- Şeker ile yumurtaları iyice kabarana kadar çırpın ve yumuşak tereyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Portakal suyu, kabartma tozu, un, nişasta eklenir çırpılır.
- Yağlanmış ve galeta unu ile unlanmış dikdörten şeklinde kek kalıbına hamuru yayın ve 160 ° ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika mümkünse fan açık pişirin.
- Kürdan ile kontrol edin, tamamen piştikten sonra keki fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin, böylece kesilebilir..
- Dikkatli olun, keke bir bıçakla yatay en az 5 kesik atın parçalamadan.. :)
- Her kek diliminin üzerine çok az, 1 kaşık süt veya meyve suyu gezdirerek nemlendirin.
- Çikolata ve glazür çikolatayı eriterek hazırlayın. Bulmakta zorlanırsanız hazır çikolatalı sosta kullanabilirsiniz orjinal tarifteki gibi sert olmaz ama olsun ;)
- Her kek dilimine çikolata sürün ve dilimleri üst üste yerleştirin.
- Kalan çikolatayı kekin üzerine dökün.
- Ve tamamen kuruması için fırın telinin üzerine koyun.
- Soğuduktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder