Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır, Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır, Kolay Tulumba Tatlısı Tarifi, Pratik Tulumba Tatlısı Yapılışı, Şerbetli Tatlılar, Şerbetli Tatlı Tarifleri
Malzemeler:
- 10 çorba kaşığı un
- 100 gr yağ
- 4 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Biraz fıstık
- 1 su bardağı kızartma yağı
Şerbet İçin:
- 750 gr toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Yapılışı:
Şerbetin Hazırlanması;
- Şekeri bir tencereye koyun, 3 su bardağı ( üzerini 4 bardak geçecek kadar su) koyup, kaynatın.
- Kaynayınca yarım limon sıkın.
- Şekerin kıvamı gelince ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Tulumba Tatlısının Hazırlanması:
- Bir tencereye 1,5 su bardağı suyu, 100 gr yağı, tuzu, 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup, ateş üzerinde kaynatın.
- Su kaynayınca içerisine 10 çorba kaşığı unu koyup, süratle karıştırarak hamur yapın.
- Hamuru karıştıra karıştıra 10 dakika pişirin.
- Ateşten alıp, hamuru soğutun.
- Ilık hale gelince, içerisine 4 yumurta kırıp, iyice yoğurun.
- Hamuru tulumba tatlısı kalıbına doldurun.
- Sıcak yağa 5 cm. boyunda parçalar halinde sıkın.
- Orta hararetli ateşte sertleşinceye kadar dokunmayın.
- Hafif sertleşince karıştırarak her tarafını pembe renkte kızartın.
- Süzgece çıkarıp,yağı süzüldükten sonra soğuk şuruba atın.
- Şurubu çekip ağırlaşanları servis tabağına çıkarıp, üzerine toz antepfıstığı serpip, servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder