7 Ekim 2014 Salı

KIYMA NASIL KAVRULUR?

Kıyma Kavurma, Kıyma Nasıl Kavrulur, Kıyma, Sacta Kıyma Tarifi, Kıymadan Neler Yapılır


kolay kıyma nasıl kavrulur



Malzemeler:
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Kıyma Kavurma Tarifi’nin Yapılışı:
  • Tavamızın içine ince ince kıymış olduğumuz soğanlarımızı sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
  • Ardından kıymayı da ilave ediyoruz, daha sonra ise ince ince doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz ve tavamızın kapağını kapatıyoruz.
  • Ateşin altı kısık ateşte olacak. 
  • Kavurduğumuz kıymamızın üstüne doğradığımız sarımsak ve baharatları ilave ediyoruz, ardından ise ocaktan alabiliriz.
  • İnce ince kıydığımız maydanozu da üzerine gezdiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz. 
Afiyet olsun...


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    About Me

    Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates