Kıyma Kavurma, Kıyma Nasıl Kavrulur, Kıyma, Sacta Kıyma Tarifi, Kıymadan Neler Yapılır
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Kıyma Kavurma Tarifi’nin Yapılışı:
- Tavamızın içine ince ince kıymış olduğumuz soğanlarımızı sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
- Ardından kıymayı da ilave ediyoruz, daha sonra ise ince ince doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ilave ediyoruz ve tavamızın kapağını kapatıyoruz.
- Ateşin altı kısık ateşte olacak.
- Kavurduğumuz kıymamızın üstüne doğradığımız sarımsak ve baharatları ilave ediyoruz, ardından ise ocaktan alabiliriz.
- İnce ince kıydığımız maydanozu da üzerine gezdiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder