Terbiyeli Et Haşlama Tarifi, Et Nasıl Haşlanır, Et Haşlama Yöntemi, Kolay Et Haşlama, Kolay Et Yemeği Tarifi
Terbiyeli Et Haşlama İçin Malzemeler:
- 500 gr kemikli parça et,
- 2 adet patates,
- 2 adet havuç,
- 1 yumurta sarısı,
- 1/2 limonun suyu,
- 1 yemek kaşığı un,
- Tuz
Terbiyeli Et Haşlama Hazırlanışı:
- Eti, patatesleri ve havuçları düdüklü tencereye alıyoruz ve üzerlerini geçecek kadar su ve arzumuz kadar tuz ekliyoruz.
- Etler kemiklerden ayrılmaya başlayana kadar, takriben 40 ya da 50 dakika kadar haşlıyoruz.
- Suyunu süzüyoruz, et ve sebzeleri kenara ayırıyoruz.
- Yumurta sarısı, limon suyu ve unu derin bir kapta harmanlıyoruz. İçine süzdüğümüz et suyundan azar azar ilave ederek karıştırıyoruz.
- Bu karışımı et suyuna ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz ve ardından et ve sebzeleri yeniden içine koyuyoruz ve ateşten alıyoruz.
- Terbiyeli et haşlamamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder