23 Mart 2014 Pazar

AYVALI ZEYTİNYAĞLI YERELMASI TARİFİ

Zeytinyağlı Yerelması Nasıl Yapılır?



Malzemeler:
  • 1.5 adet ayva
  • 700 gr. yerelması
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ kaşığı toz şeker
  • 1 portakal suyu
  • 1 mandalina suyu
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
Sunum için dereotu

Hazırlanışı:
  • Soğan zeytinyağında havuçlar ile kavrulur. Yerelması limonlu suyun içerisine soyulur. Ayvanın bir tanesi küp küp doğranır, diğer yarısı rendelenir.
  • Ayvalar ve yerelması tencereye alınır, limon, mandalina, portakal suyu ve şeker eklenir, biraz kaynar su ile sebzeler yumusayıncaya dek pişirilir. Dereotu ile servis edilir.
Afiyet olsun..

Ayvalı Zeytinyağlı Yerelması Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Zeytinyağlılar-Sebze Yemekleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates