Zeytinyağlı Yerelması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1.5 adet ayva
- 700 gr. yerelması
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ kaşığı toz şeker
- 1 portakal suyu
- 1 mandalina suyu
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
Hazırlanışı:
- Soğan zeytinyağında havuçlar ile kavrulur. Yerelması limonlu suyun içerisine soyulur. Ayvanın bir tanesi küp küp doğranır, diğer yarısı rendelenir.
- Ayvalar ve yerelması tencereye alınır, limon, mandalina, portakal suyu ve şeker eklenir, biraz kaynar su ile sebzeler yumusayıncaya dek pişirilir. Dereotu ile servis edilir.
Afiyet olsun..
Zeytinyağlılar-Sebze Yemekleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder