19 Mart 2014 Çarşamba

KAĞITTA ARMUT TATLISI TARİFİ

Kağıtta Armut Tatlısı Yapılışı;

 

Malzemeler

  • 4 adet armut
  • 6 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 2-3 adet kakule çekirdeği
  • 4 adet yıldız anason
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 avuç toz kavrulmuş ceviz

Hazırlanışı

  • Kakulelerin içini çıkarıp havanda dövün. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Cevizleri tavada kavurun ve havanda toz haline getirin. Tereyağını eritin.
  • Çukur bir kaba 4 yemek kaşığı esmer şekeri,1 çay kaşığı toz tarçını, muskat rendesini, ezilmiş kakuleleri, 1 portakal kabuğunun rendesini,cevizi koyun.Erimiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Armutların kabuğunu saplarını üzerinde bırakarak soyun.Oyucu yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.Alt taraflarını bıçak yardımıyla keserek düz durmalarını sağlayın.
  • Hazırladığınız cevizli karışımı armutların oyuk kısımlarına doldurun.Yıldız anasonları tezgaha koyup armutların kestiğiniz tarafını anasonlara bastırın ve içine gömülmelerini sağlayın.
  • Armutları saracak büyüklükte pişirme kağıdından parçalar alın. Armutları kestiğiniz kağıtlara sıkıca sararak üst taraflarını iyice burun. Fırın kabınıza bir miktar su koyun. Paket armutları bu kaba yerleştirin.Ve sıcak fırın tepsinizin üzerine oturtun. Yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Pişmaniye ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Kağıtta Armut Tatlısı Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates