Kepekli Bahar Makarnası Yapılışı;
Malzemeler
- 1 paket kepekli spaghetti makarna
- 2 avuç brokoli
- 2 avuç mantar
- 2 avuç cherry domates
- 1 avuç maydanoz
- 1 demet kuşkonmaz
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 limon
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz-karabiber
Hazırlanışı
- Küçük bir tavada çam fıstıklarını soteleyin. Büyük bir tencerede su kaynatın, zeytinyağı ve tuz atın. Küçük buketlere ayırdığınız brokolileri ve verev küçük çubuklara kestiğiniz kuşkonmazları kaynayan suya atın ve 5 dakika haşlayın. Sonra sudan alın. Ve buzlu suya koyun.Aynı suya makarnaları atın ve tercih ettiğiniz kıvamda pişirin.
- Bu arada cherry domatesleri ikiye veya dörde bölün. Mantarları dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Maydanozu ince doğrayın.Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Orta boy bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını eritin. Limon suyunun yarısını, sarımsağı ve soğanı ekleyip aromalarını bırakana kadar sote edin.Sonra mantarları ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Maydanozu ekleyip bir tur çevirdikten sonra kuşkonmazları ve brokolileri ilave edin.Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
- Brokoli ve kuşkonmaz ateşte ısınınca altını kapatın. Ayrı bir kapta kestiğiniz cherry domatesleri kalan limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz ve diğer 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
- Pişirip süzdüğünüz makarnayı servis tabağınıza alın. Üstüne sote ettiğiniz sebzeleri sonra cherry domatesleri serpiştirin. Sote ettiğiniz çam fıstığı ile süsleyin. Ilık veya sıcak servis edebilirsiniz.
Makarnalar Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder