15 Ağustos 2014 Cuma

REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Reçelli Kurabiye, Marmelatlı Kurabiye, Reçelli Kurabiye Nasıl Yapılır, Kalıpta Kurabiye, Sandviç Kurabiye


marmelatlı kurabiye nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 150 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:


  • İlk olarak margarin ile beraber pudra şekerini yoğuralım. 
  • Ardından yumurta ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  • Öteki malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuralım. 
  • Hamurun kıvamı yumuşak ise koyulaştırmak için un yerine nişasta ekleye biliriz.
  • Çok sert olmayan, yumuşakca bir hamur yoğuralım. Buzdolabında 30 dakika bekletelim. (Hamurunuz bekledikçe sertleşip, kendini toplayacak)
  • Önceden nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açalım. 
  • Kurabiye kalıpları ile eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayalım. 
  • 180 derece ısıtılmış fırınımızda 15-20 dakika üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirelim. 
  • Fırından çıkınca ızgaratel üzerine alarak soğutalım.
  • Kurabiyelerimiz soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürelim ve ortası açık olan kurabiyeyinin üzerine kapatalım. 
***Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlarda boşluk kalacak şekilde sürelim.

Afiyet bal şeker olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates