Reçelli Kurabiye, Marmelatlı Kurabiye, Reçelli Kurabiye Nasıl Yapılır, Kalıpta Kurabiye, Sandviç Kurabiye
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 150 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
- İlk olarak margarin ile beraber pudra şekerini yoğuralım.
- Ardından yumurta ilave edip yoğurmaya devam edelim.
- Öteki malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuralım.
- Hamurun kıvamı yumuşak ise koyulaştırmak için un yerine nişasta ekleye biliriz.
- Çok sert olmayan, yumuşakca bir hamur yoğuralım. Buzdolabında 30 dakika bekletelim. (Hamurunuz bekledikçe sertleşip, kendini toplayacak)
- Önceden nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açalım.
- Kurabiye kalıpları ile eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayalım.
- 180 derece ısıtılmış fırınımızda 15-20 dakika üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca ızgaratel üzerine alarak soğutalım.
- Kurabiyelerimiz soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürelim ve ortası açık olan kurabiyeyinin üzerine kapatalım.
Afiyet bal şeker olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder