7 Aralık 2014 Pazar

Nefis Kebereli(Kaparili) Hamur Türlüsü Tarifi

Nefis Kebereli Hamur Türlüsü Tarifi,Kaparili Hamur Türlüsü Tarifi,Kebereli Hamur Türlüsünün Yapılışı,Resimli Kebereli Hamur Türlüsü Tarifi,Kaparili Hamur Türlüsü Nasıl Yapılır?

Kaparili Hamur Türlüsü Tarifi

Keberli Hamur Türlüsü İçin Malzemeler:

Hamuru İçin Malzemeler:

- 2,5-3 su bardağı un (azar azar eklenecek)
- 1 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı soğuk su
- Tuz

Kaparili Hamur Türlüsü Tarifi

İçi İçin Sebzeli Harç:

- 200gr kuş başı tavuk
- 1 su bardağı mantar
- 1 kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı kebere "kapari"
- 1 tatlı kaşığı toz hardal
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber

Harcın Hazırlanışı:

-Tavukları tavaya koyarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Tereyağını ekleyin,küçük doğranmış tüm sebzeleri katarak soteleyin.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Baharatları ekleyip karıştırın.

Kebereli Hamur Türlüsünün Yapılışı:

- Unu geniş bir kaba koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin.
- Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
- Hamurun yarıdan fazlasını yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin,hamurun kenar kısımlarından yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
- Ortasını çatalla delip 170 derecede ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar ön pişirme yapın.
- Pişen harcı hamurun içine yayın.Diğer hamur parçasını merdaneyle açın ve harcın üzerine kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dercede altın rengini alıncaya kadar pişirin.

NOT: Resimlerde görüldüğü gibi arzuya göre iki şekilde de yapılabilir!
Aklınıza takılan bir şey olduğunda yorum bölümünden sorabilirsiniz!
Afiyet şifa olsun :)


3 yorum:

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates