4 Aralık 2014 Perşembe

FRANSIZ TOSTU TARİFİ

Fransız Tostu, Tost Tarifi, Tost Nasıl Yapılır, Reçelli Tost Tarifi, Fıstık Ezmeli Tost Tarifi ve diğer nefis kahvaltılık ve aperitif tarifler Şeften Yemek Tariflerinde...



fransız tostu nasıl yaplılr

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1-2 cm kalınlığında dilimlenmiş ekmekler
  • 2-3 çorba kaşığı fıstık ezmesi
  • 1-2 yemek kaşığı reçel
  • Tereyağı
Yapılışı:
  • Derin bir tabakta iki yumurta, tuz, vanilya ve süt karıştırılır, iyice çırpılır.
  • Bir bıçak kullanarak, ekmek dilimlerine sandviç veya tost hazırlarken ki gibi bir ucu bütün kalacak şekilde enine kesik atılır.
  • İstediğiniz gibi fazla veya az fıstık ezmesi ve reçel ile ceplerin içini doldurulur. Ekmeğin içine sürün yani ;)
  • Bir tavada, bir çorba kaşığı tereyağı eritilir.
  • Ekmek dilimleri yumurtalı karışıma arkalı önlü batırılır.
  • Sıcak tereyağlı tavada tost ekmekleri altın rengi alana dek kızartılır. 
  • Diğer dilimler için de aynı işlemler uygulanır.
  • Nefis fransız tostu sıcak veya ılık servis edilir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates