Zebra Desenli Rulo Pasta Yapılışı;
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
İçi İçin:
Muz
Yapılışı:
- Yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara kıralım.
- Yumurta beyazlarımızı şekerimizle kar gibi olana kadar çırpıcımızla çırpalım.
- Sonra yumurta sarılarımızı ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Kakaomuz hariç diğer malzemelerimizi karışımımıza koyup tahta kaşığımızla karıştıralım.
- Hazırladığımız hamurumuzdan yarısından biraz azını ayırıp kakaomuzla karıştıralım.
- Sıkma torbamıza dolduralım.
- Yağlı kâğıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsimize araları boşluk kalacak şekilde verev olarak sıkalım. Fırında 2-3 dakika pişirelimki desen karışmasın.
- Kalan hamurumuzu da torbamıza koyarak boşluklara sıkıp bir iki kere tezgahımıza vuralım.
- 170 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda 15-20 dakika pişirelim.
- Pişen rulo kekimizi yağlı kağıtla rulo yapıp nemli bir beze saralım. Soğumaya bırakalım.
- Krem şantimizi yarım su bardağı sütümüzle çırpıp buzdolabımıza koyalım.
- Diğer tarafta tenceremize krema malzemelerimizi koyup iyice çırparak ocağımıza koyalım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip soğutalım. Soğuyan muhallebimize krem şantimizi koyup çırpalım.
- Pandispanyamız soğuyunca açıp yağlı kağıdı çıkaralım.
- Kremamızı sürüp arasına muz koyup tekrar rulo yapalım.
- 2-3 saat buzdolabımızda bekledikten sonra servis yapalım.
Kekler-Pastalar Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder