14 Ağustos 2014 Perşembe

PAPAZ YAHNİSİ TARİFİ

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır, Papaz Yahnisine Ne Lazım, Yahni Nedir, Yahni Nasıl Yapılır

papaz yahnisi nasıl yapılır

Papaz Yahnisi İçin Malzemeler:


  • 500 gram kuzu eti ( daha lezzetli ve yumuşak olması adına dana yerine kuzu eti seçin)
  • 500 gram arpacık soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 8 çay bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet defne yaprağı


  • Papaz Yahnisi Yapılışı:
    • Öncelikle bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı konur. Daha sonra eriyen tereyağının içerine 500 gram kuzu eti eklenir.
    • Kuzu etleri yüksek ateşte iyice kavrulur. Etler suyu salınca tekrar suyunu çekene kadar altı kısık olacak şekilde pişirilir.
    • Etler suyunu çektikten sonra içerisine kabukları soyulmuş olan 500 gram arpacık soğan bir bütün halinde konur.
    • Daha sonra içerisine 7 diş sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir.
    • Soğanların rengi değişmeye başlayınca içerisine 8 çay bardağı kaynar su, 1 su bardağı et suyu ve 1 kahve fincanı sirke eklenir.
    • Yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın içerisine 2 çay kaşığı yenibahar, 2 çay kaşığı kimyon, tuz ve karabiber eklenir.
    • İyice karıştırıldıktan sonra altı kapatılır ve aroma vermesi için üzerine bütün olarak defne yaprakları atılır.
    Afiyet Olsun…


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    About Me

    Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates