Çoban Köfte Yapılışı;
Malzemeler:
- Köfte harcı için:
- 250 gr. orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 avuç galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz-karabiber
- Sebze harcı için;
- 1 kabak
- 2 patlıcan
- 3-4 taze patates
- 3 domates
- 3 avuç arpacık soğanı
- 5-6 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz-karabiber
- Kabağın, patatesin, domatesin kabuklarını soyun.Patlıcanı alaca soyun. Hepsini kuşbaşı doğrayın.Arpacık soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup bütün bırakın.Sivri biberleri 1'er cm aralıklarla doğrayın.
- Doğradığınız sebzeleri büyükçe bir kaba alın.Nane. kekik, kırmızı pul biber, tuz ve karbiberle baharatlandırın.Zeytinyağını ekleyip karıştırın.Sebzeler suyunu biraz salana kadar bekletin.
- Bu arada köfte için kıymayı bir kaba alın.Soğanı rendeleyin,maydanozu ince kıyın ve kıymaya ekleyin.Kimyon, kekik, sumak, tuz,karabiber ile baharatlandırın.Galeta ununu ekleyip yice yoğurun.Küçük parçalar alıp mitete köfte şeklinde yuvarlayın.
- Sebzeleri fırın torbasına yatay şekilde doldurun.Üzerine köfteleri serpiştirin.
- Domates ve biber salçasını az suda eritip üzerlerine dökün.Torbanın ağzını klipsiyle kapatıp fırın kabınıza alın.Torbanın üzerine bir bıçak veya kürdan yardımıyla delikler açın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kendi suyunda yumuşayıp köfteler kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Çoban Köfte Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Et Yemekleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder