19 Mart 2014 Çarşamba

ÇOBAN KÖFTE TARİFİ

 Çoban Köfte Yapılışı;

 


Malzemeler:
  • Köfte harcı için:
  • 250 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 avuç galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz-karabiber
  • Sebze harcı için;
  • 1 kabak
  • 2 patlıcan
  • 3-4 taze patates
  • 3 domates
  • 3 avuç arpacık soğanı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz-karabiber

Hazırlanışı:
  • Kabağın, patatesin, domatesin kabuklarını soyun.Patlıcanı alaca soyun. Hepsini kuşbaşı doğrayın.Arpacık soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup bütün bırakın.Sivri biberleri 1'er cm aralıklarla doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri büyükçe bir kaba alın.Nane. kekik, kırmızı pul biber, tuz ve karbiberle baharatlandırın.Zeytinyağını ekleyip karıştırın.Sebzeler suyunu biraz salana kadar bekletin.
  • Bu arada köfte için kıymayı bir kaba alın.Soğanı rendeleyin,maydanozu ince kıyın ve kıymaya ekleyin.Kimyon, kekik, sumak, tuz,karabiber ile baharatlandırın.Galeta ununu ekleyip yice yoğurun.Küçük parçalar alıp mitete köfte şeklinde yuvarlayın.
  • Sebzeleri fırın torbasına yatay şekilde doldurun.Üzerine köfteleri serpiştirin.
  • Domates ve biber salçasını az suda eritip üzerlerine dökün.Torbanın ağzını klipsiyle kapatıp fırın kabınıza alın.Torbanın üzerine bir bıçak veya kürdan yardımıyla delikler açın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kendi suyunda yumuşayıp köfteler kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

Çoban Köfte Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates