19 Mart 2014 Çarşamba

KREM KARAMEL TARİFİ


 Krem Karamel Yapılışı;

 

Malzemeler

  • 7 yumurta
  • 1 bardak tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 kg. süt
Karamel için:
  • 10 yemek kaşığı tozşeker (her kap için 1 kaşık)

Hazırlanışı

  • Karamel için 10 yemek kaşığı toz şekeri bir tavaya koyun.Orta kısık ateşte şeker yanana kadar tutun. Ağız tadınıza göre daha az veya daha fazla yakabilirsiniz. Sonra hiç bekletmeden kaplarınıza birer kaşık dökün ve donmaya bırakın. Sütü bir tencereye boşaltın ve ateşe koyup ısınmaya bırakın.
  • Bu arada geniş bir karıştırma kabına 7 yumurtayı kırın.1 bardak tozşekeri, 1 paket vanilyayı ve 1/2 limon kabuğu rendesini ekleyin. 3-5 dakika mikser yardımıyla karışım iyice özdeşleşene kadar çırpın. Karıştırmaya devam ederken sıcak sütü azar azar ilave edin ve 1-2 dakika karıştırıp karamelli kaplara paylaştırın.
  • Fırın tepsisine karamel kaplarınızı dizin. Kapların dibini 2 parmak kaplayacak şekilde sıcak su koyun. Suya biraz limon sıkarsanız kaplarınızın kararmasını önlemiş olursunuz. 160-170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra oda sıcaklığına getirin ve en az 12 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates