- 200 gr. arpa şehriye
- 350 ml. tavuk suyu
- 2 avuç bezelye
- 1 adet havuç
- 1 avuç taze fasulye
- 1 avuç mantar
- 2 adet arpacık soğan
- 1 diş sarımsak
- 80 gr. parmesan peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 30 gr. tereyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
- Havucu, mantarı ve arpacık soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Taze fasulyeyi 1 cm kalınlığında enine kesin.Sarımsağı kıyın. Düdüklü tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı koyup biraz kavurun.
- Arpa şehriyeyi ilave edip şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Sonra sebzeleri ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra tavuk suyunu ilave edin, tuz ve karabiberle baharatlandırın ve kapağını kapatın.
- Tencerenizin ayarına göre 8-10 dakika pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, kapağını açın. Risotto’ya tereyağını ilave edin, hızlıca çevirerek eritin. Aynı şekilde parmesan peynirini de ekleyin. Sıcak olarak servis edin.
Pilavlar Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder