20 Mart 2014 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ RİSOTTO TARİFİ

Arpa Şehriyeli Risotto Yapılışı;
 
 
 
Malzemeler:
  • 200 gr. arpa şehriye
  • 350 ml. tavuk suyu
  • 2 avuç bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 avuç mantar
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 80 gr. parmesan peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr. tereyağı
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
  • Havucu, mantarı ve arpacık soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Taze fasulyeyi 1 cm kalınlığında enine kesin.Sarımsağı kıyın. Düdüklü tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı koyup biraz kavurun.
  • Arpa şehriyeyi ilave edip şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Sonra sebzeleri ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra tavuk suyunu ilave edin, tuz ve karabiberle baharatlandırın ve kapağını kapatın.
  • Tencerenizin ayarına göre 8-10 dakika pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, kapağını açın. Risotto’ya tereyağını ilave edin, hızlıca çevirerek eritin. Aynı şekilde parmesan peynirini de ekleyin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...

 
Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates