Zencefilli Tarçınlı Elmalı Kek Yapılışı, Elmalı Kek Nasıl Yapılır, Zencefilli Kek Tarifi ve nefis kek tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde...
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 100 gr. tereyağ
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1/4(çeyrek)su bardağı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 su bardağından 1 parmak az un
- 10-12 adet iri döğülmüş fındık
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı karbonat(hamura ekleyince üzerine birkaç damla limon sıkın)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 4 adet orta boy misket elma veya yeşil elma
- 1, 5 yemek kaşığı esmer şeker
- 2-3 yemek kaşığı kayısı veya şeftali reçeli
- File Badem
Yapılışı:
- Un dışında tüm malzemeleri karıştırıp yavaşça unu ekleyerek yedirin.
- 26 cm çapındaki yuvarlak bir kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
- Hamuru tepsiye göre yerleştirin.
- Elmaların kabuklarını soyup, ince bir şekilde dilimleyin.
- Hamurun üzerine sıkça yan yana yerleştirin.
- Üzerlerine file badem,esmer şeker serpin.
- 170 derece fırında orta kısımda yaklaşık 40-45 dk pişirin.
- Fırından çıkan turtanızın üst kısmına fırça yardımı ile reçel sürün.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder