9 Nisan 2014 Çarşamba

ŞEFTEN SAKIZLI MUHALLEBİLİ REVANİ TARİFİ

Sakızlı Muhallebili Revani Yapılışı;



Malzemeler:
Revani için:

  • 4 damla sakız
  • 6 adet yumurta
  • 180 gr şeker
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 140 gr irmik
  • 3 adet portakal
  • 3 adet limon
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 kase un
  • Tereyağı, tuz
Muhallebi için:
  • 1 lt süt
  • 150 gr şeker
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 90 gr mısır nişastası
  • 50 gr tereyağı
  • Şerbeti için:
  • 1 lt su
  • 1400 gr şeker

Hazırlanışı:
  • Biraz tuzla yumurtaları çırpın, şeker ekleyip devam edin. Çubuğundan çıkarıp vanilya tanesi ekleyin. Az nişasta yardımıyla sakızları ezin ve ekleyin. İşlem sürerken yağı, irmiği, portakal-limon rendesi ilave edin. 3-4 dk sonra işlemi durdurun. Unu karışıma yavaşça karıştırarak dökün. Kabı silkeleyip karışımın havasını alın. 180 derecede yarım saat pişirin.
  • Muhallebi tarif: Sütü ve şekeri tencereye alın. Nişastayı soğuk suda eritin. Sakızları nişasta yardımıyla ezip tencereye atın ve karıştırın. Nişastayı da yavaşça süte ekleyin. Karıştırmayı sürdürün.az tereyağı ilave edin, biraz kaynatıp koyultun ve altını kapatın.
  • Şerbet tarif: Su ve şekeri kaynamaya alın, portakal kabuğunu ekleyin. Biraz ılıyınca şerbeti revaniye dökün. En üste de muhallebiyi yayın.
Afiyet olsun...

Sakızlı Muhallebili Revani Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates