FIRINDA KUZU KOL NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
- 1 adet kuzu kol, kemikli
- 3 adet ayva
- 500 gr. soyulmuş bal kabağı
- 4 adet kırmızı soğan
- 1 kırmızı-1 sarı dolmabiber
- Tuz-karabiber
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Marinesi için;
- 2 yemek kaşığı taneli hardal
- 1 diş sarımsak
- Tuz-karabiber
- Taze kekik (5 dal)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Marinesi için 2 yemek kaşığı hardalı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş ezilmiş sarımsağı, 5 dal taze kekik yapraklarını, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Kuzunun her yanını bu karışım ile iyice bulayın.Daha sonra yağlı kağıda iyice sarın ve üzerine tekrar 2 kat sıkı sıkı folyo geçirin.180 derecelik fırında en az 2 saat pişirin. (Etin kalitesine göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir.)
- Bu arada ayvaları soymadan, kırmızı ve sarı biberi ve kırmızı soğanı doğrayın. Balkabağını da eşit parçalara ayırın.Bütün sebzeleri 6 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
- Kuzu kol 2 saat pişirdikten sonra üzerini açın.İçindeki suyu kaybetmeden, fırın kabına boşaltın. Sebzeleri etrafına serpiştirip hepsini birlikte üzeri açık olarak yarım saat daha fırında pişirin. Piştikten sonra 15-20 dakika fırında kendi ısısında dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
Fırında Kuzu Kol Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder