28 Şubat 2014 Cuma

KARIŞIK MEYVELİ TATLI TARİFİ

Kış Tatlısı, Meyvemix Yapılışı, Meyveli Tatlı, Meyveli Puding, Muhallebi Tarifi


meyveli muhallebi nasıl yapılır


Malzemeler:
  • 2 adet elma
  • 2 adet armut
  • 1 avuç kuru üzüm veya nar 
  • 1 avuç kavrulmuş fındık veya ceviz
  • Yarım limonun suyu
  • 300 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 vanilya çubuğu

    Hazırlanışı:
    • Elma ve armutları çekirdeklerini çıkararak  dilimleyin. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın.
    • Fındık veya cevizleri biraz kırın. 
    • Bir kapta narları, kuru üzümü, fındıkları, ekleyip harmanlayın. Elma ve armutları ekleyin.
    • Süt bir sos tenceresinde ortadan ikiye bölünmüş ve içi alınmış vanilya ile birlikte kaynama noktasına gelinceye dek ısıtılır. 
    • Başka bir kapta yumurta sarıları, mısır nişastası ve toz şeker karıştırılır.
    • Isınmış süt bu karışıma, karışım el mikseri ile çırpılırken az miktarda eklenir. 
    • Daha sonra bütün karışım geri bir tavaya dökülür ve karıştırılarak kıvam alıncaya dek pişirilir. 
    • Tamamen soğuduktan sonra muhallebinin içine meyveler eklenir biraz karıştırılır ve servis edilir.
    Afiyet olsun.




    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    About Me

    Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates