Kış Tatlısı, Meyvemix Yapılışı, Meyveli Tatlı, Meyveli Puding, Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 adet armut
- 1 avuç kuru üzüm veya nar
- 1 avuç kavrulmuş fındık veya ceviz
- Yarım limonun suyu
- 300 ml süt
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 vanilya çubuğu
Hazırlanışı:
- Elma ve armutları çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın.
- Fındık veya cevizleri biraz kırın.
- Bir kapta narları, kuru üzümü, fındıkları, ekleyip harmanlayın. Elma ve armutları ekleyin.
- Süt bir sos tenceresinde ortadan ikiye bölünmüş ve içi alınmış vanilya ile birlikte kaynama noktasına gelinceye dek ısıtılır.
- Başka bir kapta yumurta sarıları, mısır nişastası ve toz şeker karıştırılır.
- Isınmış süt bu karışıma, karışım el mikseri ile çırpılırken az miktarda eklenir.
- Daha sonra bütün karışım geri bir tavaya dökülür ve karıştırılarak kıvam alıncaya dek pişirilir.
- Tamamen soğuduktan sonra muhallebinin içine meyveler eklenir biraz karıştırılır ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder