28 Şubat 2014 Cuma

PEYNİRLİ OTLU BAZLAMA TARİFİ

OTLU PEYNİRLİ BAZLAMA YAPILIŞI;



Malzemeler:
  • 4 bardak un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı süt opsiyonel
  • Tuz
  • 1 bardak su
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam dereotu
  • Pulbiber

Hazırlanışı:
  • Bir kapta beyaz peyniri ezin.İçine 1 yumurta kırın.İnce kıydığınız maydanoz,dereotu ve naneyi ekleyin. Pulbiberle baharatlandırın. Hepsini karıştırın. Bütün malzeme birbirini tutunca, 2 parçaya ayırın.
  • Un, süt, sıvıyağ ve tuzu suyla beraber yumuşak kıvamda hamur haline getirin. Hamuru 2’ye bölün. Tezgahı unlayın. Merdane yardımıyla hamuru açın. Peynir topunu hamurun ortasına koyun.Hamurun kenarlarını peynirin üzerinden birleştirin ve iyice kapatın.
  • Birleşme yerini ters çevirerek tezgaha koyun ve merdaneyle hamuru ince bir bazlama şeklinde tekrar açın. Gerekirse açmak için un kullanın. Saç tavanızı ocakta kızdırın. Çok az yağlayın ve bazlamayı iki tarafıda kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Peynirli Otlu Bazlama Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates