YUMURTALI EKMEK NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
- 4 dilim tost ekmeği
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Kızartmak için tereyağı + sıvıyağ
- DAĞ MEYVELİ SOS:
- 2 bardak dağ meyvesi ( taze veya donmuş )
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- ½ çay kaşığı muskat rendesi
- Su
Hazırlanışı:
- Sos için dağ meyvelerini bir tencereye koyun.Üzerine şekeri ,biraz su ve muskat rendesini ilave edin.Orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker eriyip meyveler su salınca,biraz suyla erittiğiniz mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırın.İstediğiniz kıvama gelince ateşten alın. Bu sosu 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Yumurtalı ekmek için geniş bir kaseye yumurtaları,sütü,pudra şekerini ,tarçını koyun ve çırpın.İçine ekmekleri koyun.1-2 dakika ekmeklerin her iki tarafının da dağılmadan sosu içine çekmesini sağlayın. Tavaya tereyağını koyup eritin.
- Yağ kızınca ekmekleri koyun,altın rengini alıncaya kadar 2 tarafını da yaklaşık 2’şer dakika pişirin. Havlu kağıt koyduğunuz tabağa çıkarın. Ekmekleri servis tabağına alıp üzerine meyve sosundan gezdirerek sıcak veya ılık servis edin.
Afiyet olsun.
Yumurtalı Ekmek Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder