Ayva Dolması Yapılışı;
Malzemeler:
- 6 adet ayva
- 350 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı kuru dut
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet dilimlenmiş portakal
- Fesleğen
- Tarçın
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Ayvaların altını delmeden kesin ve içini oyun. Biraz limon sıktığınız suda 8-10 dk kaynatın. Biraz tereyağı ve zeytinyağı koyduğunuz tavada soğanı kavurun.
- Kıymaya dolmalık fıstığı, kuru dutu, naneyi, tarçını, tuzu, karabiberi, kıyılmış fesleğeni ve soğanı ekleyin ; iyice yoğurun. Bir tencerenin dibine portakal dilimleyip yerleştirin ve biraz tereyağı ekleyin.
- Doldurduğunuz ayvaları kestiğiniz kısımları kapatarak tencereye koyun. Üstüne ayvaların kaynadığı sudan 2 bardak ekleyin.Ayvaların üstüne zeytinyağı gezdirip kapağı kapatın. Dış kabukları çatlayınca yemeği ateşten alın.
- Servis edin.
Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder