Krokanlı Muzlu Çikolatalı Parfe Yapılışı, Tatlılar, Dondurmalar, Krokan Tarifi,Krokan Nasıl Yapılır, Parfe Nasıl Yapılır, Çikolatalı Puding, Çikolatalı Parfe
Malzemeler:
- Muz
- Hazır dondurma
- 150 gr bitter çikolata
- Yarım paket krema (100 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık
- Krokan için gereken şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte karamelleşene kadar eritin.Şekerin tamamı eridikten sonra fındıkları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
- Krokanı alüminyum folyo veya yağlı kağıt serili bir tepsiye döküp yarım saat donması için bekleyin.
- Donduktan sonra bir poşetin içine alıp merdane ile ezerek parçalayın.
- Krema sos tenceresine koyulur, biraz ısınınca içine çikolata kırılarak atılır.
- Tamamen karışınca soğumaya bırakılır.
- Muzlar isteğe göre dilimlenir.
- Dondurma kasesine dondurma, muz, çikolatalı krema, krokan, dondurma, krokan dizilir. Sıralama tercihe kalmış nasıl severseniz öyle yapılabilir ;)
- En üste krokan koyulur ve biraz kakao serpilerek süslenir veee
Afiyet olsun... =)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder