Evde Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?
- 500 gr çilek
- 300 gr toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 adet limon suyu
- Çileklerin saplarını ayıklayıp 4-5 kez iyice yıkayın. Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin.
- Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın.
- Şurubu ateşten alıp soğutun. Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın. Sonra bu karışımı tel süzgeçte ezerek porselen bir kaba geçirin.
- Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğuna koyarak donmasını sağlayın.
- Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Çilekli Dondurma Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Dondurma Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder