Fındıklı ve Dondurmalı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 5 çorba kaşığı irmik
- 5 çorba kaşığı toz seker
- 1/2 lt süt
- 1 paket vanilya
- 150 gr fındık
- Tercihen 300 gr kaymaklı dondurma
Hazırlanışı:
- Sütü, vanilya ve şekeri bir tencerede kaynatın. Tavada hafifçe irmiği tereyağında kavurun, kaynattığınız sütü içine katın. Sütü çekince ocağın altını kapatın, fındık parçacıklarını ilave edin.
- Bu arada servis yapacağınız çukur kapların içine önce irmiği, ortasına bir top kaşık dondurmayı koyup düz bir tabağa ters çevirin. Dondurma erimeden hızlıca servis yapın.
Afiyet olsun.
Tatlılar Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder