EVDE MAKARNA NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
- 300 gr. un
- 3 yumurta
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Geniş bir kaba unu eleyin.Bir tutam tuz ekleyip karıştırın.Unun ortasını açın.Yumurtaları ortasına kırın,yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip bir çatal yardımıyla homojen kıvama gelene kadar çırpın.Kenarlardan unu yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın, hamur yumuşak ama yapış yapış olmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Top haline getirip streche sararak en az ½ saat dinlendirin. Eğer makarna makinanız varsa hamurunuzu eşit parçalara bölüp makinanızdan ince bir hamur elde edene kadar 5-6 kez geçirerek açın.Sonra yine makine yardımıyla istediğiniz şekilde kesin.
- Makinanız yoksa açabileceğiniz kadar hamur parçası alıp unladığınız yüzeyde merdane yardımıyla açın.Hamur olabildiğince ince olmalı. Çok çabuk kurumaya başlayacağından hemen kesmeyecekseniz açtığınız hamurların üstünü örtün.
- Kesmek için en kolay yol hamuru ucundan başlayarak yuvarlamak ve rulo halindeyken kesmektir. Daha sonra kestiğiniz makarnaları elinizle dağıtarak unlu yüzeye koyup üstüne yine un serperek 20 dakika kurumaya bırakın.
- Pişirmek için suyu kaynatın.Bol tuz ilave edin.4-5 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Ev Yapımı Makarna Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder