Dereotlu Kepekli Poğaça Yapılışı;
Kepekli Poğaça İçin Malzemeler:
- 50 gr. tereyağı, oda sıcaklığın çok yumuşak
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 bardak yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta beyazı,sarısı üstüne
- 16 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı kepek unu
- 100 gr. beyaz peynir
- 1 avuç kıyılmış ceviz
- 5-6 adet kurutulmuş domates
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını, 1 bardak zeytinyağını, 1 bardak yoğurdu, 1’er çay kaşığı tuz, limonsuyu, karbonat ve pulbiberi, kıyılmış dereotunu ve 1 adet yumurta beyazını koyup iyice karıştırın.Un ve kepek ununu koyup hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.
- İçi için kurutulmuş domatesi ince kıyın.Peyniri çatal yardımıyla ezin.Kıyılmış ceviz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırın.
- Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın.Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Poğaça Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder