Marmelatlı Kurabiye Yapılışı;
Malzemeler:
- 170 gr.krem peynir,oda sıcaklığında
- 230 gr.tereyağı,oda sıcaklığında yumuşamış
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 325 gr. un
- 1 tutam tuz
- Marmelat
- Üstü için;
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Fırını 175 derecede ısıtın.Geniş bir kaba krem peyniri, tereyağını, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve tuzu koyun.Mixer ile orta hızda birbiriyle özdeşene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.
- Sonra mixeri düşük hıza getirin.Yavaş yavaş unu katarak karıştırmaya devam edin.Görüntüsü ufalanmış bir karışım kıvamında olmalı.Sonra elinizle yoğurarak bu karışımı bir hamur topu formuna getirin.
- Tezgahınızı unlayın.Hamuru 3 mm. kalınlığında kare veya dikdörtgen olarak açın. Hamurdan 6x6 cm’lik kareler kesin.Bir çay kaşığı istediğiniz çeşit marmelatı kestiğiniz kare hamurun ortasına yerleştirin.
- Seçtiğiniz marmelatın yoğun kıvamda olmasına dikkat edin.Miktar olarak fazla ve reçel kıvamındaysa tepsinize yayılıp akabilir. Bütün karelerin ortasına marmelatı koyduktan sonra 2 karşıt köşeyi ortada 2 parmağınızla iyice birleştirin.Pişerken açılmaması için hamuru iyice yapıştırın.
- Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsinize kurabiyeleri aralarında 4 çm. kalacak şekilde yerleştirin. Yaklaşık 12 dakika veya üstleri altın rengine dönene kadar pişirin. Piştikten sonra birkaç dakika bekletin ve hala sıcakken üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Marmelatlı Kurabiye Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Kurabiyeler Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder