Krem Şokola Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
- 200 gr. bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 kahve fincanı toz şeker
- Karabiber
- Tarçın
Hazırlanışı:
- Süte bir kahve fincanı şeker ilave edip kaynamaya alın. 3-4 kaşık nişastayı soğuk suda eritin. Henüz kaynamadan süte kakao ekleyip karıştırın.
- Az karabiber ve tarçın eklediğiniz süte biraz da portakal rendeleyin. Erimiş nişastayı karıştırarak süte dökün. Bir taşım kaynatıp söndürün. Çikolataları kırarak karışımda eritin.
Afiyet olsun...
Tatlı Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder