4 Mart 2014 Salı

PARMAK POĞAÇA TARİFİ

Parmak Poğaça Yapılışı;



Malzemeler:
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( 4 su bardağı)
  • Ayrıca 1 tatlı kaşığı mahlep kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:
  • Oda sıcaklığındaki tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Unun tamamını birden eklemeyin) 
  • Yaklaşık 12 – 13 parça oluyor. 
  • Bu parçaları tezgahın üzerinde merdane yardımı ile dikdörtgen şeklinde açın ve bıçakla bir ucuna kesikler atın. 
  • Dilediğiniz iç malzemeden (peynirli, kıymalı,patatesli) koyup diğer ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın ve kesik kısım üstte kesiklerin uçları altta kalacak şekilde yağlı yağıt serilmiş tepsiye dizin. 
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sütle açtığınız yumurta sarısını sürün. 
  • Tepside 15 dk mayalandırdıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

Parmak Poğaça Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Poğaça Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates