Patlıcanlı Ekmekler Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 6 dilim kepekli ekmek
- 2 adet patlıcan
- 1 çay bardağı domates suyu
- 1 adet renkli biber
- 50 gr dolma fıstığı
- Taze reyhan
- 3 çorba kaşığı Zeytinyağı
- Tuz-biber
Hazırlanışı:
- Ekmekleri fırında kızartın. Patlıcanları ve biberleri minik minik doğrayın. Dolma fıstıkları ile birlikte kuvvetli ateşte 5-6 dakika pişirin. Domates püresini ve zeytinyağı ekleyerek iyice pişirin.
- Reyhan, tuz ve biber ekleyerek ateşten ın ve fırında gevrek ekmeklerin üzerlerine bu malzemeleri yerleştirin.
Afiyet olsun.
Aperatifler Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder