• 2 kg. portakal
• 1 adet limon
• 2 kg. toz şeker
• 1 adet limon
• 2 kg. toz şeker
Portakal Reçeli Yapılışı:
- Portakalları yıkayın ve kabuklarını düzgün bir şekilde çıkarın.Küçük parçalara kesin.
- Kabukları bir tencereye alıp üzerine su ilave edin ve kaynamaya bırakın.(5-6 dakika kaynatıp suyunu süzün). Bu işlemi 2 kez tekrarlayın.
- Portakalları kesme tahtasında küçük doğrayalım. Robotta püre haline gelene kadar çekin.
- Orta boy bir tencereye şekeri ilave edin, üzerine portakal püresi ve portakal kabuklarını,2 bardak suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakalım.
- Kıvama gelince 1 limon suyunu katalım 9–10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Portakal reçelini kavanozlara doldurup, ağzını kapatıp serin bir yerde saklayın.
Afiyet Olsun.
Portakal Reçeli Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Tarifler Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder