3 Mart 2014 Pazartesi

FIRINDA PİLAV TARİFİ

FIRINDA PİLAV YAPILIŞI;



Malzemeler:
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yumurta
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 bardak bezelye
  • 300 gr.cheddar peyniri
  • 350 ml.süt
  • 80 ml.sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı hardal tozu
  • Muskat rendesi
  • Tuz - karabiber
  • 185 gr. pirinç (1 bardak)
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
  • Pirinci yıkayıp süzün.Bir tencereye koyup 2 bardak su,1/2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp suyunu çektirin.
  • Pilav pişerken, soğanı ve cheddar peynirini rendeleyin.Dereotunu ince kıyın. Bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın. Soğan, dereotu ve bezelyeyi ekleyin, Peyniri de koyup karıştırın.
  • Bir tutam tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 çay kaşığı hardal tozu, süt ve sıvıyağı ilave edin,hepsini birbirine yedirin.
  • En son pişen pilavı ekleyin ve karıştırın.
  • Fırına koyacağınız yağlanmış kaba karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 45-55 dakika pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Fırında Pilav Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates