FIRINDA PİLAV YAPILIŞI;
Malzemeler:
- 1 orta boy soğan
- 2 yumurta
- 1/2 demet dereotu
- 1 bardak bezelye
- 300 gr.cheddar peyniri
- 350 ml.süt
- 80 ml.sıvıyağ
- 1 çay kaşığı hardal tozu
- Muskat rendesi
- Tuz - karabiber
- 185 gr. pirinç (1 bardak)
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp süzün.Bir tencereye koyup 2 bardak su,1/2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp suyunu çektirin.
- Pilav pişerken, soğanı ve cheddar peynirini rendeleyin.Dereotunu ince kıyın. Bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın. Soğan, dereotu ve bezelyeyi ekleyin, Peyniri de koyup karıştırın.
- Bir tutam tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 çay kaşığı hardal tozu, süt ve sıvıyağı ilave edin,hepsini birbirine yedirin.
- En son pişen pilavı ekleyin ve karıştırın.
- Fırına koyacağınız yağlanmış kaba karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 45-55 dakika pişirin.Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Fırında Pilav Tarifi; http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder