31 Mayıs 2014 Cumartesi

TOP TOP KABAK TATLISI TARİFİ

Top Top Kabak Tatlısı Yapılışı;


top kabak tatlısı tarifi


Malzemeler:
  • 1 dilim balkabağı
  • Toz şeker
  • Süt
  • Bisküvi (petibör)
Yapılışı:
  • Öncelikle balkabaklarımız klasik olarak pişiriyoruz. Kabuklarını soyuyoruz, dilimliyoruz, tenceremize koyuyoruz.
  • Üzerine şekerimizi ilave ediyoruz. Tercihen bu işlemleri akşamdan yapıp kapağı kapatıp beklemek, kabağı sabah pişirmek, böylece balkabağımız kendi suyunu salacak...
  • Ama acalem var bekleyemem derseniz şekerin üzerine birazda su ekleyip hemen pişirebilirseniz.
  • Kabaklarımız piştikten sonra bir kısmını dilim kabak tatlısı olarak bir kısmını suyunu süzüp kabak topu yaparak tüketebilirsiniz. Az bir kabak yeterli olacaktır toplarımız için.
  • Fazla suyunu süzdüğümüz pişen kabaklarımızı blendır veya çatal veya patates ezicileri ile kabaklarımız iyice ezip püre haline getiriyoruz.
  • Petibör bisküvilerimiz küçük küçük kırarak kabaklarımza ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayan top şekli verilecek kıvamda olana dek petibör bisküvilerimizi ekliyoruz.
  • Dilerseniz içine ceviz, fındık, kuru üzüm, vb. de ilave edebilirsiniz.
  • Top şekli verip, hindistan cevizine veya dövülmüş cevize batırıyoruz, afiyetle yiyoruz.
  • Dilerseniz tepsiye yapıp dilim olarakta servis edebilirsiniz. (Bunun için tepsiye önce hindistan vevizi veya dövülmüş ceviz veya kırılmış ezilmiş bisküvi serpmeyi unutmayın. Sonra kabak tatlımızı yayın. Üzerini de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates