31 Mayıs 2014 Cumartesi

GÜL KURABİYE TARİFİ

Gül Kurabiye Yapılışı;

gül kurabiyesi nasıl yapılır


Malzemeler:

  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi İçin;
  • 3 elma
  • İri çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Öncelikle iç harç hazırlanır.
  • Elmalar soyulur rendelenir bir tencerede ceviz,tarçın ve şeker ilave edilerek biraz kavrulur.
  • Hamur için olan malzemeler karıştırılır, yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur 2 parçaya bölünür, 2-3mm kalınlığında açılır.
  • Büyük çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.
  • 5 yuvarlak hamur ucları üste gelecek şekilde dizilir.
  • İç harçtan 1 yemek kaşığı kadar 2 yuvarlak parçaya koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
  • Yapılan silindir bıçakla 2 parçaya bölünür. 2 adet gül elde edilir.
  • Gül kurabiyenin alt kısmı elle sıkılaştırılıp düzeltilir, tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates